Schoorsteentechniek


 Een lekker gevoel als je boodschappen gaat doen of naar bed gaat, dat de kachel rustig verder kan branden zonder risico.

 

Al jaren zijn wij specialist in het inbouwen/ aanleggen van rookkanalen en renoveren van bestaande schoorstenen.

Wij bieden veiligheid van een goede schoorsteenvoering, mocht er toch een schoorsteenbrand ontstaan, blijft een woningbrand gespaard door de voering.

Ons advies; Laat ons eerst naar het te plaatsen of bestaande kanaal kijken, voordat u naar een kachel kijkt.

Zo kunt u onvoorziene problemen voorkomen. Wij komen geheel kosteloos bij u langs voor een inspectie.

Ook kunt u bij ons terecht voor het aansluiten van uw kachel.

Heeft u nog geen kachel? Geen probleem, wij helpen u graag met het vinden en leveren van de juiste kachel.

Hieronder vindt u onze diensten op gebied van schoorsteentechniek en onze voorwaarden.

 • Technische informatie

  Indien u een flexibele schoorsteenvoering laat installeren, let er dan op dat u een dubbel gedraaide schoorsteenvoering krijgt, deze is speciaal ontwikkeld voor het stoken op hout. Deze is namelijk uit twee strippen van 0.12mm opgebouwd (gewalst) en hierdoor extra sterk, vaak worden de enkelgedraaide voeringen geïnstalleerd, wat wel de kosten drukt, maar de levensduur verkort.
  Voor de stijfwandige en dubbelwandige voeringen geldt hetzelfde, ook hier zijn veel verschillende diktes en kwaliteiten op de markt met elk hun eigen toepassingsgebied en duurzaamheid.
  Graag adviseren we u hierover, aangevuld met NEN normen over brandveiligheidsaspecten en TNO rapporten. Wij doen geen concessies aan veiligheid: kwaliteit en vakmanschap staan voorop.
 • Garantie

  Op alle schoorsteenvoeringen en installatie: 10 jaar.
  Op alle metsel-, lood- en voegwerkzaamheden: 5 jaar.
  Elke schoorsteenvoering die wij installeren is volledig roestvast staal.

  Wij stellen hoge eisen aan de door ons geleverde producten en diensten, zodat wij u een veilig werkend kanaal kunnen garanderen. Waar menig bedrijf stopt met mogelijkheden, zien wij een uitdaging en vinden wij een oplossing uw droom te realiseren.

 • Nieuwbouw rookkanaal

  Met een dubbelwandige schoorsteenvoering, inclusief brandveilige omkokering, bouwen we een geheel nieuwe schoorsteen op maat in uw woning, om de rookgassen veilig af te voeren.
  Indien het nodig is voor het plaatsen van deze nieuwe schoorsteenvoering, dat er aanpassingen in uw woning uitgevoerd moeten worden, verzorgen wij deze graag voor u. U kunt dan denken aan betonboringen, herstellen van vloeren, wanden, stuc-, schilder- en timmerwerk en zo nodig het verleggen van elektra en installatiewerk.
  Indien u wenst, kunnen wij voor u ook geheel traditionele schoorstenen metselen.
 • Schoorsteen-inspectie Ueberle

  Graag komen we bij u langs, om een inspectie op uw schoorsteen uit te voeren. We maken foto’s, ook om u mee te laten kijken, naar de beelden van het inwendige kanaal en uitwendige staat van de schoorsteen op het dak.Deze inspectie is geheel kosteloos onder de volgende voorwaarden:

  • De binnenzijde van uw schoorsteen is zichtbaar in huis en op het dak.
  • U woont binnen een straal van 50 kilometer rondom Zutphen
  • Schoorsteen camera-inspectie, controle op het gehele inwendige schoorsteenkanaal, na brand of vermoeden van rooklekkages, is kosteloos!

  Heeft u twijfels over de veiligheid van uw schoorsteen, een schoorsteenbrand gehad, of wilt u graag op hout gaan stoken, neemt u dan contact met ons op. Wij geven wij u graag advies over de mogelijkheden en veiligheid van uw bestaande schoorsteen of nieuw te bouwen rookkanaal en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Graag geven wij u informatie over de vele aspecten waarmee u rekening kunt houden bij het stoken op hout, zoals:

  • Het type stooktoestel en of deze als hoofd- of bijverwarming gebruikt gaat worden.
  • De positie van het stooktoestel in uw woning en de aansluiting ervan
  • Het vermogen dat u nodig heeft (aantal kilowatts), rekening houdend met het te verwarmen oppervlak, hoe uw woning is geïsoleerd en of er voldoende aanvoer van lucht is, voor een prettig binnenklimaat

  Met deze informatie kunt u een keuze maken over het aan te schaffen stooktoestel.

  Wij zorgen voor een veilige schoorsteen en verwijzen u naar een kachelspeciaalzaak. Deze adviseert u dan verder over het rendement van het stooktoestel en de vele modellen en eigenschappen, zodat deze uiteindelijk aan al u verwachtingen zal voldoen. (Kachelspeciaalzaak www.hetkacheltje.nl).

 • Schoorsteenreparatie

  Tevens voeren we reparatiewerkzaamheden aan uw schoorsteen uit zoals metsel-, lood- en voegwerk, repareren scheuren, vervangen toplaag, verhelpen lekkages, reinigen en impregneren van de schoorsteen.

  Renovatie metselwerk

  Is uw schoorsteen op het dak in een matige staat, maar nog solide genoeg, kunnen wij hem in het geheel renoveren.
  Wat we dan doen is de schoorsteen reinigen met een gevelreinigingsmiddel en hogedrukreiniger, zodat de stenen schoon worden en weer hun oorspronkelijke kleur terugkrijgen.
  We vervangen de voegen, het lood en metselen een waterdichte toplaag bovenop uw schoorsteen.
  Na al deze werkzaamheden wordt uw schoorsteen behandeld met een algendoder en geïmpregneerd, zodat de schoorsteen op lange termijn tegen vocht, algen en weersinvloeden beschermd wordt.
  Indien uw schoorsteen op het dak in te slechte staat verkeert, lekt en niet meer deugdelijk te herstellen is, kunnen wij deze slopen en opnieuw metselen, zo wordt het aanzicht van uw woning niet aangetast.
  Een andere mogelijkheid is de schoorsteen slopen en vervangen door een dubbelwandig kanaal.
  Dit is goedkoper, onderhoudsvriendelijker en duurzamer.
 • Renovatie van bestaande rookkanalen

  Door het plaatsen van een flexibele of stijfwandige schoorsteenvoering in uw oude, lekke of in slechte staat verkerende schoorsteen, geven wij deze een nieuw leven. Ook renoveren we schoorsteenkanalen, die beschadigd zijn door schoorsteenbrand en isoleren we het asbesthoudende kanalen door het plaatsen van een voering. Zo voorkomen we verbouwingen met onnodig hoge kosten en levert dit een rookkanaal op, die voldoet aan de hoogste eisen van brandveiligheid.

  De ruimte tussen de nieuwe voering en uw oude schoorsteen wordt opgevuld met brandvaste isolatiekorrels. De redenen hiervoor zijn:

  • dat de rookgassen dan nauwelijks afkoelen, daardoor condenseert er minder roet in de voering, wat de kans op schoorsteenbrand minimaliseert en de trek optimaliseert.
  • dat er geen ongedierte (wespen, bijen, vliegen e.d.) in deze ruimte nestelen.
  • dat er minder geluid in de woning komt door de voering, de isolatiekorrels dempen de geluiden van buiten.
  • omdat schoorsteenvoeringen niet 100% lekdicht zijn, met de isolatiekorrels voorkomen we dat de rookgassen alsnog in de oude schoorsteen terechtkomen.
  Zo blijft de voering mooi op zijn plaats en wordt beschermd tegen eventueel oude roetresten in de bestaande schoorsteen en worden alle mogelijke ongewenste gevolgen uitgesloten. Het resultaat in een glad en makkelijk te onderhouden rookkanaal en geeft meerwaarde aan uw woning, zodat u zorgeloos kunt genieten van een veilig brandend vuurtje in huis.